Vábivý jako hřích - Johnson, Susan, 1939- (Domino, 2009)
Když mladá Rosalinda ovdověla, odhalila tajemství svého zesnulého muže, zdánlivě ctihodného knihkupce: celá léta psal a vydával erotické romány. Po první vlně zděšení si Rosalinda uvědomí, že vzhledem k neutěšené finanční situaci jí nezbude než navázat na manželovo dílo. Sama žasne, jak se jí na tomto literárním poli daří, a tak se pozvolna začíná stavět na vlastní nohy. Pak ji ovšem jednoho dne navštíví právník vévody z Grovelandu s nabídkou na odkup rodinného knihkupectví. Vévoda má totiž v plánu získat celý blok domů a přestavět jej na honosné byty pro londýnskou honoraci. Rosalinda neváhá a nabídku, byť lákavou, okamžitě odmítá. Za nic na světě by se nevzdala milovaného knihkupectví, a krom toho z hloubi duše pohrdá floutky vévodova ražení, kteří svůj život dělí mezi hazardní herny a lože přelétavých žen. Když neuspěl s penězi, rozhodne se vůči Rosalindě uplatnit svůj šarm, kterému zatím žádná neodolala. A neodolá ani Rosalinda...