Nebezpečná hra - Ludvíková, Jitka, 1981- (Brána, 2017)
Minulost je něco, co nelze jen tak hodit za hlavu. Nelze se před ní schovat, nelze ji ignorovat. Lze před ní pouze utíkat, ale pravda je, že jednou nás stejně dohoní. Monika Hrubešová je mladá, krásná a velmi úspěšná spisovatelka detektivních příběhů. Má však jednu vadu, miluje nevhodné muže. A ani útěk na Tenerife jí nezajistí bezpečí. Místo aby zde našla útočiště a napsala další detektivní příběh, stane se sama aktérkou velmi nebezpečné hry. Smyčka se rychle utahuje a je na policii, aby zjistila, zda je Hrubešová vrah nebo oběť, dříve než se objeví další mrtvola