Citlivý člověk - Topol, Jáchym, 1962- (Torst, 2017)
Topolův dobrodružný román ze současnosti se dotýká v zemité grotesce témat, která znepokojují lidstvo odjakživa - víra, stárnutí, smysl života, sebevražda, láska, rodičovství, i těch, která patří k právě žhavým - "stěhování národů", politická korektnost, krymský konflikt, meze politiky. A žádné z nich není natolik nedotknutelné, aby nemohlo být pomocí rafinovaně a osvěživě používaného jazyka, plného odkazů, podprahových vláken a asociací, zironizováno a obráceno z líce na rub a zase nazpátek