Jak na triatlon - Vabroušek, Petr, 1973- (Mladá fronta, 2017)
Petr Vabroušek je přední světový triatlonista, který absolvoval téměř dvě stovky dlouhých ironmanů, stovky půlmaratonů a dalších závodů, jako třeba maraton na obou pólech (v obou případech zvítězil); zlínský rodák se stal mimo jiné i vítězem stokilometrového běhu na severním pólu, osmnáct let jej na dlouhé trati v České a Slovenské republice nikdo nepokořil, celkem 150× se umístil v TOP 10, patnáctkrát za sebou (jako jediný na světě) se kvalifikoval mezi profesionály na Mistrovství světa Ironman na Havaji, ve více než 35 případech vyhrál na tratích Ironmana a za svůj život porazil nejméně jednou snad všechny nejlepší triatlonisty světa... Dvakrát zvítězil v celkovém pořadí Světového poháru v dlouhém triatlonu. Kdo jiný by měl začínající i mírně pokročilé triatlonisty uvést do tajů tohoto sportovního odvětví než právě on?