Bestie v rudém lese - Eastland, Sam, 1964- (XYZ, 2017)
Americký dělník, rozčarovaný stagnující Amerikou v době hospodářské krize, se stěhuje s rodinou do Ruska. Jeho dopisy bývalým spolupracovníkům jsou nejprve nadšené, ale brzy začně chápat, že představa ráje a nového začátku zrovna v Rusku byla velký omyl. Svět sovětské špionáže ze 2. světové války je překvapen zmizením neporazitelného inspektora Pekkaly. Stalin odmítá uvěřit zprávě z fronty, že bylo skutečně nalezeno inspektorovo tělo. Chce ho vypátrat a dát popravit jako všechny, kteří za něj vykonali špinavou práci. Posílá teda asistenta Kirova hluboko do lesů západního