Jóga proti bolestem v zádech : terapeutická cvičení doplněná o relaxační a dechové techniky - Maheshwarananda, Paramhans, 1945- (Jóga v denním životě (Vishwaguruji Publishing House), 2016)
Pravidelné systematické cvičení podle této knihy je účinnou prevencí potíží se zády a zároveň optimálně doplňuje standardní léčebné postupy u pacientů trpících dlouhodobými bolestmi zad. Cvičení lze snadno začlenit do běžného denního programu, neklade na cvičícího velké časové ani prostorové nároky a přizpůsobuje se jeho potřebám, zdravotnímu stavu i věku. Cviky jsou tematicky vybrány z komplexního systému Jóga v denním životě Paramhans svámího Mahéšvaránandy v rámci aplikace tohoto systému na léčbu a prevenci bolestí v zádech. Vybraný soubor cvičení v sobě propojuje tisíciletou moudrost a jógovou tradici s nejmodernějšími poznatky západní vědy. Nakladatelská anotace. Kráceno.