Karambol - Nesser, Hakan, 1950- (MOBA, 2017)
Opilý řidič usmrtí malého chlapce. Pod rouškou tmy a deště z místa nehody uprchne. Tragédie mu však zcela převrací život: zabředá čím dál hlouběji do tíživého, ďábelského dilematu. A komisař Van Veeteren z kriminálky v Maardamu stojí před případem, který má svou vlastní, zvrácenou logiku, v němž se vše zdá být předurčené, avšak nepředvídatelné..