Postřižiny - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Mladá fronta, 2009)
Jen stěží bychom asi v Čechách hledali někoho, kdo by neznal tento půvabný příběh - ať už v tištěné podobě nebo ve zdařilém filmovém zpracování Jiřího Menzela. Vyprávění o krásné mladé manželce správce maloměstského pivovaru a její všemi obdivované hřívě předlouhých vlasů si našlo cestu k srdcím bezpočtu čtenářů i filmových fanoušků. Doslova neodolatelně působí také postava svérázného strýce Pepina