Šifry pro děti - Pelánek, Radek, 1980- (Edika, 2017)
Radek Pelánek je dlouholetým organizátorem velkých šifrovacích her pro dospělé, jako je Tmou nebo Sendvič. Pravidelně připravuje rozmanité šifrovací pokladovky pro zvídavé děti. Je také autorem knihy Hlavolamikon a dalších publikací o hrách a šifrách. Kniha obsahuje více jak 100 zajímavých šifer: tajná písma, záhadné obrázky, podivné diagramy, maskovanou morseovku, zvláštní křížovky a mnohé další. Šifry jsou uspořádány a označeny podle obtížnosti. K luštění nejsou potřeba žádné zvláštní znalosti, stačí se rozcvičit na jednoduchých příkladech a postupně pokračovat ke složitějším