Neoficiální hráčovo dobrodružství : - Morgan, Winter (Computer Press, 2015)
Steve žije svůj poklidný život na farmě. Všechno, co potřebuje k přežití ve světě Minecraftu, je postel, malý dům a jídlo. Každé ráno se vydává do vesnice, kde mění vypěstované obilí za smaragdy, brnění, knihy, meče nebo jídlo. Jedné noci ale poklidnou idylku naruší útok zombií, které pokoušou a nakazí místního kováře. Bez něj je celá vesnice naprosto ztracená. A tak se Steve rozhodne opustit teplo domova a vydat se na nebezpečnou výpravu do hlubin Minecraftu. Musí najít čtyřicet diamantů, z nichž chce ukovat mocný meč, schopný vesnici ochránit před dalšími útoky. Na své výpravě potká trojici ostřílených lovců pokladů: Maxe, Henryho a Lucy, kteří se zrovna snaží získat cennosti z opuštěného chrámu.