Bourneův rébus - Ludlum, Robert, 1927-2001 (Domino, 2017)
Jason Bourne přijel do Moskvy na svatbu svého starého přítele, tajného agenta Borise Karpova. Do Ruska ho přilákala i tajemná mince, kterou mu ruský generál před časem poslal. "Je to záchranné lano, které může zabránit konci světa", vysvětlil mu. Než však Bourne stihne rozluštit šifrované varování, svatební hostina se zvrhne v krvavou lázeň. Zdá se, že varovat Bournea před nadcházející katastrofou byla v očích Kremlu vlastizrada, za kterou se platí životem. A Bourneovi zbývají pouhé čtyři dny, během nichž musí celý rébus vyřešit. Co se chystá, jak tomu zabránit? Pro nalezení pravdy musí nejprve vystopovat nebezpečného překupníka zbraní, kterého s Karpovem hledali celé roky. Hledá v labyrintech moskevského podzemí, v egyptských pyramidách a na válkou zdevastované syrsko-turecké hranici, dobře si vědom toho, jak neúprosně čas běží. A také toho, že je jediný člověk na světě, který může uchystanou katastrofu zastavit. Nakladatelská anotace.