Předmět doličný - Cornwell, Patricia Daniels, 1956- (Knižní klub, 2017)
Soudní patoložka Kay Scarpettová řeší další mimořádně znepokojivý případ. Ve svém domě byla brutálně zavražděna mladá osamělá spisovatelka Beryl Madisonová. Všechno ukazuje na to, že ji někdo měsíce pronásledoval. V domě oběti byla nalezena podivná vlákna, která soudní laboratoř nedokáže zařadit, navíc se záhadně ztratil rukopis autobiografické knihy, na níž Beryl pracovala a která mohla způsobit mnoha lidem značné problémy. A pak je zavražděn další člověk, jenž hrál důležitou roli v Berylině minulosti. Nebezpečí nakonec čelí opět i sama Kay, poté co jí začne telefonovat neznámý muž a jeho volání jsou plná hrozeb