Až bude smrt mou paní : v tajných službách Otce vlasti - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2017)
V lednu 1378 spolu tajně jednají Karel IV. a jeho synovec, francouzský král Karel V. Schůze se koná v malém hrádku uprostřed hlubokých lesů. V nich se však skrývají spiklenci s jediným cílem - oba panovníky zavraždit. Jejich záměry sice na poslední chvíli překazí císařův bývalý agent, dominikán Pavel, Karel IV. je přesto přesvědčen, že jeho dny jsou sečteny. A tak se Pavel ve jménu císaře vrhá do posledního velkého úkolu