Cesta vojáka : příběh českého výsadkáře : od výcviku po zahraniční mise - Černý, Michal, 1987- (CPress, 2017)
Osobní příběh, ve kterém autor zachytil svou vlastní cestu - od motivace pro vstup do armády přes zážitky během základní vojenské služby až po tvrdý výcvik a mnohaleté působení ve službě jako profesionální voják, během níž se zúčastnil i čtyř misí v Afghánistánu. Ve své knize zachytil nejen život v armádě, tvrdou dřinu a povinnosti, které vojenská služba obnáší, ale i osobní život táty, manžela, jenž během zahraničních misí opouští rodinu a pro něhož ani návraty zpět do běžného civilního života nejsou mnohdy lehké.