Moře pod Oděsou - Cussler, Clive, 1931- (CPress, 2017)
Dirk Pitt pracuje na Černém moři na ohledání vraku osmanské lodě, když zachytí nouzový signál nákladní lodi Krymská hvězda. Záchranná mise však není úspěšná a po příjezdu na udané souřadnice nacházejí pouze mrtvá těla. Záhada je o to větší, že mrtví nevykazují známky žádného fyzického poškození, jen okolní vzduch je prosycen zvláštním sirnatým zápachem. Okamžitě zahajují vlastní pátrání po příčinách tajemné katastrofy, a čím dále se ve svém vyšetřování dostávají, tím více se ocitají ve zběsilém kolotoči událostí. Radioaktivní materiál, pašeráci, mafie, komisaři Europolu a jeden záhadný holandský obchodník - a to vše je pouze začátek něčeho mnohem většího ...