Navzdory básník zpívá. Středověká epopej - Loukotková, Jarmila, 1923-2007 (Československý spisovatel, 1967)
Román Jarmily Loukotkové není jen pohledem na barvitou a pestrou společnost, v níž žil básník Francois Villon svůj pohnutý život, ale je básnickou pravdou o tomto životě, který v daných podmínkách nemohl být než tragedií.