Černooké Zuzany - Heaberlin, Julia (Knihy Omega, 2016)
Když jí bylo šestnáct, byla Tessa Cartwrightová nalezena na poli v Texasu, polomrtvá mezi pohozenými kostmi a jen se záblesky toho, jak se tam dostala. Od té doby ji pronásleduje tisk jako přeživší Černookou Zuzanu, což je přezdívka daná obětem této masové vraždy kvůli žluté vrstvě lučního kvítí, která vykvetla na jejich společném hrobě. Tessiino svědectví o těch tragických hodinách poslalo muže do cely smrti. Nyní, o téměř dvacet let později, je Tessa umělkyní a svobodnou matkou. Je studený únor a Tessa pod oknem do ložnice ke svému zděšení najde trs čerstvě zasazených černookých Zuzan - květin, které kvetou jen v létě. Vyděšená tím, co by to mohlo znamenat - že poslala do vězení toho nepravého a skutečný vrah je stále na svobodě, se Tessa obrátí na právníky, kteří se snaží muže čekajícího na popravu zprostit obvinění