Expedice Kolumbus. - Brezina, Thomas, 1963- (Expedice Kolumbus, 2011)
Sourozenci Miki s Tinem se vydávají s tetou a tatínkem na výlet na hrad Medvědí skála. Hradní pán jim vypráví strašidelné historky o hradě. Hned od začátku je cesta napínavější, než si dovedli představit - tatínek beze stopy zmizí a jeho marné volání se tajemně ozývá z nejrůznějších částí hradu. Co teď? Tajemství hradu mohou odhalit jen při cestě do minulosti.