1948: Vítězný únor : cesta k převratu - Čapka, František, 1942- (CPress, 2012)
Vítězný únor roku 1948 představuje jeden ze zlomových okamžiků našich dějin, který určil směr našich dějin na celých dalších čtyřicet let. Kniha předkládá nejen detailní průběh samotných únorových událostí, ale zároveň hledá jejich hlubší příčiny v předchozím období, a to již od předválečné doby. Text, psaný čtivou formou, čtenáři mimo jiné představí všechny dobové účastníky a seznámí ho s celkovým obrazem dané doby.