Prach jsi a v prach se obrátíš - Tvedt, Chris, 1954- (Nord krimi, 2014)
Na samotě u lesa v oblasti Ostlandet je doslova popraven starý muž. Vyšetřovatel Edvard Matre nenachází po vrahovi žádné stopy. V Oslu místní úřady ustoupily tlaku veřejnosti a nechaly otevřít masový hrob s pacienty z gaustadské nemocnice. V Bergenu je nalezena mrtvá mladá žena a jiná leží v kómatu v nemocnici. Mnoho skutečností naznačuje, že všechny oběti má na svědomí stejný pachatel.