Zapovězený chrám - Woodhead, Patrick (Plus, 2012)
Dva mladí horolezci z Londýna narazí v nedostupných a zakázaných částech Himálaje na pradávné tajemství. Jejich dobrodružná cesta na vrchol hory, již nezaznamenává žádná z map, se prolíná s dramatickou cestou malého chlapce, jemuž je v patách tajná čínská policie. Kdo je ten zdánlivě zcela obyčejný chlapec a kam přes celou Čínu míří? A co se stane, když se cesty všech zkříží pod horou, jejíž vrcholek stále skrývá neproniknutelný oblak mlhy. Patrick Woodhead, sám aktivní horolezec a dobrodruh, neztrácí tempo ani tam, kde už řídne vzduch a čtenáři lapají dechu, strženi tímto výjimečným dobrodružstvím: Zapovězený chrám v sobě spojuje to nejlepší z Dana Browna a Clivea Cusslere.