Vražda v Průhonickém parku - Martin X (Cosmopolis, 2015)
Vyprávění novináře, jenž byl v kontaktu s vyšetřovateli a v samotném středu dění, zavádí čtenáře zpět na začátek divokých devadesátých let. Tehdy veřejností otřásly brutální vraždy dvou mladých žen, jimž pachatel nebo pachatelé vyjmuli orgány. Spekulovalo se o mnoha motivech, včetně rituálních vražd nebo obchodu s orgány, policie ale přes veškeré úsilí případ nedokázala uzavřít. Novinář, který se touží proslavit a chce se stát reportérem špičkové úrovně, rozjede pátrání na vlastní pěst. S pomocí svých známých u policie a ve věznicích se dostane ke zdroji informací, které policie neměla. Novinář nakonec rozluští tajemství obou vražd. Přímé důkazy ovšem chybějí a pachatel se již nedá usvědčit..