Amnézie : krimiromán - Robotham, Michael, 1960- (MOBA, 2016)
Jedné londýnské noci je z Temže vytažen detektiv oddělení vražd Vincent Ruiz. V noze má kulku a v paměti mu zeje propast. Nevzpomíná si ani na střelbu, ani na to, jak se ocitl v řece. Jediným vodítkem je fotografie nalezená v jeho kapse. Ruizovou poslední nadějí, jak celou záhadu vyřešit, je psycholog Joe O'Loughlin