Citová závislost : jak se z ní vymanit - Deetjens, Marie-Chantal (Portál, 2014)
Citová závislost je velkým handicapem. Znamená, že člověk se přestane respektovat, věřit si, mít důvěru ve vztahy a žije jen pohledem toho druhého. Tato závislost se projevuje nezdravě v citovém životě nejen v milostných vztazích (s důsledky násilí a nezdravé žárlivosti), ale její projevy lze nalézt někdy v přátelských, rodinných vztazích a u některých jedinců i v rámci pracovních vztahů a terapie.