Kyberšikana : pracovní materiály pro učitele a žáky i studenty - Rogers, Vanessa, 1963- (Portál, 2011)
Kyberšikana je jednou z forem šikany, s níž má řadu společných mechanismů: obě formy se dějí záměrně opakovaně, zahrnují psychické násilí včetně symbolické agrese. Kyberšikana využívá oproti tradiční šikaně internet a mobil, jež dovolují agresorovi zachovat si určitý odstup, jistou dávku anonymity a představu bezpečí. Text uvádí výčet konkrétních rad především pro rodiče, jimiž zajistí základ bezpečného prostředí v kyberprostoru svých dětí. Další kapitolu - využitelnou učiteli - tvoří cvičení a aktivity pro diskusi ve třídě či kroužku, které názorným způsobem simulují procesy a činnosti na internetu (např. pomocí množství papírků předvést, jak rychle a do jaké míry se šíří informace). Celá publikace se zabývá preventivními opatřeními, nikoliv řešením probíhající šikany. Rady pro specifickou primární prevenci a předcházení kyberšikany v příručce pro rodiče a učitele.