Mramor a plátno - Storey, Stephanie (Knižní klub, 2017)
Příběh je zasazen do renesanční itálie a popisuje dnes téměř zapomenutou rivalitu mezi dvěma největšími umělci své doby - Leonardem da Vinci a Michelangelem Buonarroti. Zatímco Leonardo již zažil téměř vše, Michelangelo je naopak mladý, bez úcty ke starým mistrům, zoufale toužící proslavit se vlastními silami...