Takhle velká ryba : a další příběhy z Kanady - Švrčinová-Cunnings, Liba, 1948- (Epocha, 2017)
To není Kanada viděná okénkem business class z výšky deseti tisíc metrů nad zemí. Ani Kanada zkompilovaná z cizích not a z vypůjčených příběhů, vydestilovaná z renomovaných cestovních průvodců a pro přesnost a úplnost pokropená Wikipedií. V této knize je Kanada skutečná – neboť autorka to, o čem píše, nejprve sama prožije na vlastní spisovatelskou kůži. Literatura jí tak splývá se životem a její život s literaturou. Je to poctivé a opravdové. Jako všechno, co dělá