Bušidó : duch samuraje - Wilson, Seán Michael, 1969- (Klokan (Alpress), 2017)
Skutečně statečný muž je vždy klidný, nikdy se nenechá zaskočit nepřipravený, nic nenaruší vyrovnanost jeho ducha. V zápalu boje zachová klid. Zemětřesení jím neotřesou, směje se bouřím. Obdivujeme ho jako vskutku skvělého muže, jenž v zlověstné přítomnosti nebezpečí nebo smrti neztrácí rozvážnost, který v ohrožení života dokáže složit báseň. V komiksové verzi kultovní klasiky Bušidó ožívají tajemství života samurajů