Čarodějka na Pražském hradě : román - Carpenter, Dana Chamblee (Klokan (Alpress), 2017)
Patnáctiletá Myška vůbec nestárne, je nesmrtelná. V klášteře Teplá z ní vychovávají léčitelku a skrývají ji před lidmi, aby nebyla nařčena z čarodějnictví. Jednou zachrání vážně zraněného kralevice Přemysla Otakara II. a na jeho přání s ním odjede do Prahy. Jenže kromě Myšky se dostalo do města i zlo a jí nezbude než zlo vrátit tam, kam patří - do jámy pekelné