Kykyryký! : kohoutek budí svět : pohádky o kohoutkovi a slepičce - Černík, Michal, 1943- (Knižní klub, 2015)
Vzpomínáte si na pohádku o kohoutkovi a slepičce? Jak kohoutkovi v krčku uvízlo zrníčko a slepička ho nakonec zachránila? Kohoutek už nikdy nebyl lakomý. Se slepičkou se mají rádi, v noci spí ve stodole na bidýlku a přes den spolu hospodaří na dvorku. Kohoutek má krásně barevný ocásek a slepička je celá bílá. Všechny příběhy v téhle knížce jsou právě o nich a všechny začínají brzy ráno kohoutkovým zakokrháním.