Olin a lišky - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Knižní klub, 2013)
Prázdninový příběh ověřený generacemi čtenářů překrásně ilustroval Adolf Born. Je léto a dva kluci si vyprávějí o svých zážitcích. Tomu, co prožil Olin u strýčka v hájovně, se ovšem dá jen stěží uvěřit. Skamarádil se totiž s dvěma vykutálenými liščími holčičkami, Ferinkou a Merinkou. Povídali si liščí řečí a lišky slíbily, že Olina přijedou i navštívit. Když se pak kluci setkají s dvěma zrzavými sestřičkami-dvojčaty Márinkou a Karinkou, vrtá jim hlavou jediné - jsou to proměněné lišky, nebo ne? Taková věc se dá zjistit jedině pomocí kouzel... a hlavně se přitom nezamilovat! Půvabné čtení pro mladší čtenáře, plné fantazie a nečekaných zvratů