Ten, který zabil draka : příběh zločinu - Persson, Leif G. W., 1945- (Krimi román (Moba), 2014)
Národ potřebuje svého hrdinu a nově jmenovaná policejní šéfka Anna Holtová zase potřebuje někoho, kdo pro ni "zabije draka". A kdo by se mohl takového úkolu zhostit lépe než Evert Bäckström - svérázný, avšak geniální vyšetřovatel, antihrdina, který nešetří sarkastickými poznámkami? Kriminální komisař se ujímá mimořádně komplikovaného případu vraždy, v němž se i tentokrát musí plně spolehnout na svůj jedinečný úsudek a intuici