Tiché šlapací království : pohádka pro děti i dospělé - Svěrák, Zdeněk, 1936- (Cosmopolis, 2017)
Tiché šlapací království napsal Zdeněk Svěrák v šedesátých letech jako rozhlasovou pohádku. Ta byla v roce 1968 smazána jako nežádoucí. Její obsah totiž až příliš připomínal situaci v tehdejším Československu. Pohádka vypráví o divném království, kde se nesmí mluvit nahlas. Ti, kteří tento zákaz poruší, jdou díky Špiclovi do vězení.Věříme, že příběh má stále co říci i dnes - nejen chytrým dětem, ale i jejich chytrým rodičům