Vzestup a pád - Schrefer, Eliot, 1978- (Spirit animals, 2016)
Hluboko v poušti je nádherná oáza, které vládne výjimečný panovník. Je to lev, král zvířat, a jeden z Velkých strážců. Na jeho území ještě nikdy žádný člověk nevkročil a dostat se do oázy, ve které střeží svůj zlatý talisman, je prý nemožné. Conor, Abeke, Mej-lin, Rolan a jejich zvířata už při honu za talismany překonali nejedno nebezpečí. Obětovali mnohé, ale ta největší oběť je teprve čeká. Erdas se totiž otřásá v základech a krutý nepřítel nepřestává hatit jejich plány