Ledová past - Hale, Shannon, 1974- (Spirit animals, 2015)
Na zasněženém, ledem pokrytém okraji světa se začaly dít podivné věci. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan míří přes celý Erdas a snaží se nelítostné dobyvatele zastavit. Jen oni čtyři a jejich legendární spirituální zvířata mají totiž moc zabránit nepříteli v šíření zla. Při další výpravě na daleký sever narazí na podivnou vesnici. Je to překrásné místo zahalené rouškou tajemství a záhad. Odhalit pravdu o této osadě nebude snadné. Přátelům navíc dochází čas, neboť jejich pronásledovatelé jsou každým dnem blíž a blíž...