Jak Marta zkrotila draka - Wagnerová, Alena, 1936- (Argo, 2017)
Středověká legenda o drakovi a sv. Martě z Jižní Francie z původní latinské sbírky legend Legenda aurea (ze 13. stol.) je převyprávěná zejména pro děti mladšího školního věku.