Smrtelná rána - Enger, Thomas, 1973- (MOBA, 2017)
Henning Juul sedí v loďce, klouzající po vodní hladině temného lesního jezírka. Naproti němu sedí ozbrojený muž a na dně loďky leží černý igelitový pytel s mrtvolou, kterou muž zanedlouho svrhne do vody. Henning ví, že ho brzy potká stejný osud, a snaží se vnitřně přijmout svůj úděl. Uplynuly dva roky ode dne, kdy Juul při požáru ve svém bytě, který někdo úmyslně zapálil, přišel o syna Jonase. Od té doby vytrvale pátrá po viníkovi této tragédie. Postupně rozkrývá jeden kriminální případ za druhým a stopy, které sleduje, nyní konečně vedou k rozuzlení