Vítejte v Autistánu : výpravy do lidské mysli a na nejpřekvapivější místa světa - Schovanec, Josef, 1981- (Paseka :, 2017)
Přízračná stanice londýnského metra, orientální bazar, exotická gastronomie Balúčistánu... Josef Schovanec, muž s autismem a s doktorátem z filozofie, nás v souboru krátkých svižných textů zve na originální cestu po nejrozmanitějších zemích, o nichž díky svým bezprostředním zkušenostem a neokázalému úsudku dokáže vyprávět fascinující věci