1848! : rok hrdinů, milenců a zrádců - Dvořák, Otomar, 1951- (Historický román (Moba), 2014)
Historický román o dramatickém roce 1848, láska českého studenta k německé dívce se promění v tragický příběh novodobého Romea a Julie.