Cesta povstání - Plaidy, Jean, 1906-1993 (Baronet, 2013)
Války, nepokoje, náboženské neshody, nepřátelství parlamentu, dauphinovy intriky a hlad obyvatel - to vše se Ludvíka XV. vůbec nedotklo. Už nebyl Milovaný. Nevšímal si, jakému nebezpečí Francie čelí, a vyhledával útočiště v rozhazovačnosti, pošetilosti a neskrývané smyslnosti.