Monument 14. - Laybourne, Emmy (Baronet, 2013)
Čtrnáct dětí zůstalo uvězněno v supermarketu. Uvnitř mají vše, co by někdy mohly potřebovat. Jídlo, oblečení, počítačové hry a knihy, léky i alkohol. A žádného dospělého, který by jim cokoli přikazoval. Za pevnými zdmi obchodu však svět ničí silné bouře, kroupy i zemětřesení. A chemikálie, které unikly do atmosféry, způsobují halucinace, násilné chování i smrt. Děti musí zůstat uvnitř a snažit se spolu fungovat, přestože netuší, zda někdy budou moci odejít. Svět, jak ho znají, už není. Dokážou si zachovat alespoň ten, který si vytvořily uvnitř obchodu?