Muž proti muži : boj zblízka - Ford, Roger, 1947- (Naše vojsko, 2012)
Ve 20. století vznikly mocné zbraně, schopné ničit cíle ve velkých vzdálenostech, významně vzrostla účinnost veškeré výzbroje používané armádami. Přesto se ve všech válkách moderní éry vojáci znepřátelených stran střetávají v boji zblízka. Kniha přibližuje problematiku boje na krátkou vzdálenost v období od počátku 20. století až do nedávné minulosti.