Nepřítel soudruha Stalina : vzpomínky z Kazachstánu 1940-1946 - Iwanicki, Eugeniusz, 1933- (Naše vojsko, 2012)
Eugene Iwanski sepsal své vzpomínky na dětství prožité v Kazachstánu skoro po padesáti letech. Kniha popisuje těžké životy polských vojáků v Rudé armádě i obyčejných lidí, kteří se dlouho nemohli vrátit do vlasti.