Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. - Hašek, Jaroslav, 1883-1923 (Knihy Omega. Classic, 2017)
Jednu z nejznámějších českých knih, která se dočkala nesčetných překladů a inspirovala několik filmových zpracování, není ani třeba představovat. Její hrdina, prostoduchý Švejk, je v průběhu své vojenské kariéry konfrontován s absurditami a zrůdnostmi války stejně jako se zkostnatělostí tehdejšího režimu