Romeo a Julie : tragédie v pěti jednáních - Shakespeare, William, 1564-1616 (Omega, 2015)
Veronou zmítá konflikt mezi mocnými patricijskými rody Monteků a Kapuletů, jejichž spor se snaží urovnat i kníže Eskalus. V této složité situaci se mladý Romeo Montek rozhodně tajně navštívit ples pořádaný úhlavními nepřáteli jeho rodiny. Pozná tam krásnou Julii a je to láska na první pohled. Pro zamilované neexistují žádné hranice, Romeo a Julie bez sebe nedokážou žít..