Katova dcera a ďábel z Bamberku - Pötzsch, Oliver, 1970- (Knižní klub, 2016)
Na podzim roku 1668 cestuje Jakob se svou dcerou Magdalenou a zbytkem rodiny do Bamberku. To, co bylo původně plánováno jako návštěva svatby, se ale brzy stane noční můrou - v Bamberku řádí neznámý, krutý vrah. U řeky a brány města lidé nacházejí končetiny jeho obětí. Mezi obyvateli se rychle šíří fáma, že vraždy jsou dílem vlkodlaka. Jakob se pouští do vyšetřování a záhy narazí na horkou stopu, která ho dovede k "dáblovi Bamberku." Nakladatelská anotace. Kráceno.