O myších a lidech - Steinbeck, John, 1902-1968 (Klokan (Alpress), 2004)
Dva nájemní zemědělští dělníci přichází pracovat na farmu. Každý z nich má jinou povahu, ale oba spřádají sny a iluze, že budou mít své hospodářství.