Zločin a trest - Dostojevskij, Fedor Michajlovič, 1821-1881 (Omega, 2014)
V jedné z úzkých petrohradských uliček bydlí student Raskolnikov, který tráví svůj čas přemýšlením nad nespravedlností světa. Jak je to možné, že on, mladý a inteligentní, nemá u sebe ani vindru a stará odpudivá lichvářka se topí v penězích? S tím je nutné něco udělat... Jenže když někdo spáchá zločin, dříve nebo později musí přijít nevyhnutelný trest