Loďka v peřejích - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Vysočina (Akcent), 2017)
Čtenáři se jistě po delší době rádi seznámí s novými, dosud nevydanými povídkami stále oblíbené spisovatelky Vlasty Javořické. Dvanáct poetických i humorem okořeněných příběhů je vybráno z několika, většinou předválečných lidových kalendářů. Některé z nich jsou věnovány autorčiným dětem, jiné jsou určeny pouze dospělým. Všemi se však prolíná touha po štěstí, lásce a spravedlnosti