Psychiatr - Carr, Caleb, 1955- (Knižní klub, 2017)
Historický román amerického autora s kriminální zápletkou se odehrává v 90. letech 19. století v New Yorku. -- Šéfem policie je zde Theodore Roosewel, budoucí americký prezident, který se snaží zvítězit nad zločinem a korupcí. Když dojde k opakovaným vraždám mladíků s pochybnou pověstí, ustanoví vyšetřovací tým v čele s psychiatrem, používajícím moderních a netradičních metod k dopadení neznámého vraha. Dramatické vyšetřování probíhá v podsvětí a nebezpečí pro všechny členy týmu se neustále zvětšuje. Úspěšné ukončení případu se podaří jedině díky odvaze a vytrvalosti vyšetřovatelů, ale také pomocí poznatků z psychiatrie, které v té době oficiální místa nepřikládala žádnou váhu